Seaworld’s Shamu zwemt weer met trainers

Bijna twee jaar lang zwom er geen trainer meer met een Shamu, maar daar lijkt sinds kort weer verandering in te zijn gekomen. Er doken gisteren diverse foto’s op van een trainer zwemmend bij een orka in de medicalpool van Seaworld San Diego.
Nadat in 2010 een trainer om het leven kwam, toen ze door orka Tilikum het water in werd getrokken, heeft Seaworld het waterwerk met orka’s in alle parken stopgezet. Eerder stopte Seaworlds orkahuurder Loro Parque na een dodelijk incident ook al met waterwerk. Marineland Antibes stopte later ook met waterwerk.
Sinds 2012 probeert Seaworld weer langzaam het waterwerk met de Shamu’s op te starten. Dit gebeurde in de medicalpool met de liftbodem dusdanig hoog waardoor de trainers in het water konden blijven staan. Nu de trainers weer bij de orka’s dobberen, lijkt toekomstig waterwerk weer dichterbij te komen. Seaworld werd eerder opgelegd geen waterwerk meer te mogen doen in bassins waarin geen liftbodem was geïnstalleerd of tijdens publieke demonstraties. In 2011 investeerde Seaworld Florida al in een liftbodem in een van de grotere bassins. Naar verluidt zouden er ook plannen zijn om alle showbassins te voorzien van een liftbodem en lijkt Seaworld er dus op te rekenen binnen afzienbare tijd weer demonstraties en shows te kunnen geven met dobberende Shamutrainers. Of Seaworld het werkelijk voor elkaar zal krijgen om tijdens shows weer met Shamu te mogen dobberen is echter de vraag.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>