‘Geen plek meer voor bruinvissen in Dolfinarium’

Volgens Bert van de Hoef, directeur Benelux van Aspro Parks, is er geen plek meer voor bruinvissen in het Dolfinarium. Dat vertelt hij aan Omroep Zeeland. Dat is opvallend, want momenteel leven er nog vier bruinvissen in het Harderwijkse zeedierenpark.

Van de Hoef, ook directeur van Deltapark Neeltje Jans, wil de dieren vanuit het Dolfinarium Harderwijk naar het deltapark halen. Ze moeten daar een plek krijgen in het huidige zeeleeuwenbassin. De zeeleeuwen zullen al binnen enkele weken naar een nieuw bassin verhuizen. Van de Hoef hoopt dat de bruinvissen al voor de zomer in het park te zien zijn.

Van de Hoef geeft aan eerst twee bruinvissen naar het Deltapark te willen halen. Wat er dan met de andere twee bruinvissen in het Dolfinarium zal gebeuren is onduidelijk. Op social media zijn veel negatieve reacties te lezen over de plannen. Onder andere het bassin van 10 bij 6 meter in Neeltje Jans wordt te klein genoemd. In het Dolfinarium leven de dieren in twee aan elkaar aangesloten bassins van circa 13 bij 6 meter en 11 bij 7 meter.

Dierenartsen van het Dolfinarium moeten de geneeskundige zorg op zich nemen als de bruinvissen naar Neeltje Jans komen. Waarom er geen plek meer is voor de bruinvissen in het Dolfinarium is onduidelijk.

One comment

  1. Bas

    Ik vind dat ze moeten blijven ze hebben een goede thuis en het is groot genoeg en een bad is niet genoeg. En Ik zou ze erg missen dan ik hoop dat de andere twee naar Ecomare dan gaan en dat het snel duidelijk waarom ze er geen ruimte meer hebben in het dolfinarium

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>