SOS Dolfijn wil naar Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen en SOS Dolfijn gaan samen de mogelijkheden onderzoeken om een nieuw opvangcentrum voor bruinvissen te ontwikkelen in Pieterburen.

Dit zou het komende half jaar op het terrein van het Zeehondencentrum gerealiseerd moeten worden in samenwerking met SOS Dolfijn. Volgens Nick Kuizenga, directeur van Zeehondencentrum Pieterburen, gaat het voorlopig om een kleinschalige opvang voor maximaal twee bruinvissen tegelijk. Dat kost enkele tonnen per jaar. Op het terrein staan een paar loodsen waar de walvisachtigen kunnen worden ondergebracht.

Volgens Folchert van Dijken, bestuurslid van stichting SOS Dolfijn, is er nog wel veel geld nodig. Daarom wordt er druk gezocht naar sponsors en fondsen. Binnen zes maanden hopen de beide partijen duidelijkheid te hebben over de haalbaarheid van het plan.

SOS Dolfijn heeft vorige maand het terrein van het Dolfinarium verlaten. Het opvangcentrum geeft aan dat zij te vaak verward worden met het park, dat zou de ontwikkeling van SOS Dolfijn in de weg staan. Daarop besloot de stichting vanaf 2017 een nieuw onderkomen te zoeken. Eerder waren er al besprekingen om te verhuizen naar het terrein van Ecomare op Texel, maar dat bleek niet haalbaar.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>