Artis krijgt 2,3 miljoen euro voor Aquarium

Artis ontvangt een eenmalige tegemoetkoming van 2,3 miljoen euro van de Gemeente Amsterdam. De dierentuin gaat dit bedrag gebruiken voor de restauratie van het Aquarium, dat in zeer slechte staat verkeert.

Het Aquarium, geopend in 1882, moet hoognodig gerenoveerd worden. Het filtersysteem in de catacomben heeft het monumentale gebouw aangetast. Het zoute water zorgt voor corrosie in de draagconstructie, daarop rusten de historische aquaria en grote zaal. Resulterende verzakkingen hebben aanzienlijke schade aangericht aan de bassins, vloeren, plafonds, en binnen- en buitengevels. Het gebouw zal met grote aandacht voor duurzaamheid gerestaureerd worden.

Het aquariumgebouw werd in 1997 voor het laatst grondig gerestaureerd. Tegelijk werd het toen uitgebreid met vier mammoetbakken waar biotopen te zien zijn: het Amazone-vloedbos, het tropisch koraalrif en de Amsterdamse gracht. Het aquarium bevat nu 1,3 miljoen liter water, waarvan 880.000 liter zoutwater en 420.000 liter zoetwater.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>